www.cf.mk

Почитувани,

На 14 мај 2016г во Центарот за ЦФ - Козле ќе се одржи РАБОТИЛНИЦА ЗА ЦФ од 11:00 - 14:00 часот

Учесниците на работилницата ќе научат како правилно да прават самостојна аутогена дренажа и низа други "трикови" за полесен и посреќен живот со ЦФ!
Родителите на помали деца со ЦФ исто така може да научат корисни совети за тоа како обврските на своето дете да ги претворат во забавна игра.


Почитувани членови и пријатели,

Ве известуваме дека во рамките на интернационалните активности и соработката со европските здруженија за ЦФ, на 14 мај 2016г во Центарот за ЦФ - Козле ќе се одржи РАБОТИЛНИЦА ЗА ЦФ од 11:00 - 14:00 часот, на која добредојдени и поканети се сите засегнати со ЦФ!

На работилницата главен збор ќе има младиот претседател на здружението MUCO MOBILE од Франција, Џулијан кој ќе говори за физикалната терапија, практични трикови за нејзина ефикасна примена, но и за сите други практични аспекти на ЦФ, нутрицијата, социјален живот, пристапот до лекови и личните позитивни и негативни искуства од живеењето со ЦФ во високо развиена европска земја.

Во Понеделник, 16.Мај.2016 во ЕУ Инфо Центарот е планирана прес конференција на нашите две Здруженија во рамките на Проектот: Интернационална соработка за подигнување на јавната свест за проблемите на болните со ЦФ: Паралела на третманот на болните со ЦФ во Франција и Македонија, што да се направи за приближување на можностите за квалитетен живот со ЦФ!

Поканети ќе бидат сите домашни и меѓународни институции, кои може да придонесат за подобрување на условите за третман на болните со ЦФ во нашата земја и изедначување на огромниот гап во просечниот век на преживување, како и во квалитететот на животот на болните со ЦФ!

Дел од активностите ќе се одвиваат и во меѓународната Гимназија НОВА и СУГС "Орце Николов" чии ученици и колективи ни најавија поддршка за успешна реализација на овој Проект!

Повеќе информации ќе следат...

Страница 1 од 23

Помогнаа во реализација на идеата

Element PR & Corporate CommunicationsKOMA - Design & Print LabEam КонфекцијаЛаминати-Производство на композитни матерјалиТритекс ПрилепМарте Еко Цвет

Социјален Профил