www.cf.mk

ПОВИК ЗА ХУМАНОСТ

ПОВИК ЗА ХУМАНОСТ

Нурај Алили има само 15 години и има големи планови за нејзината иднина.

Нурај има и Цистична Фиброза, но и дијабетес, целијакија и малнутриција кои дополнително ја влошуваат нејзината здравствена состојба поради што има потреба од KОНЦЕНТРАТОР ЗА КИСЛОРОД за домашна употреба, кој ќе и помогне деновите почесто да ги поминува опкружена со нејзиното семејство, наместо осамено - во болничката соба.Најниска набавна цена на апаратот кај нас е околу 40.000 денари, а оние поквалитетните кои се и мобилни и кои овозможуваат подвижност и можност за социјализација се и значително поскапи, до 4000 евра.

Здравствената состојба на Нурај брзо и сериозно се влошува од момент во момент и таа има потреба и од апарат за асистирано дишење и искашлување COUGH-ASSIST machine, со цена од околу 4000 евра!

Ги молиме сите хумани граѓани на нашата земја кои имаат желба и можност да помогнат и да и овозможат на Нурај полесни и посреќни животни моменти, а на кои им се потребни дополнителни информации, да се јават на телефонот на Здружението 075 255 529 или да пишат во Пораки или на е-меил адресата на Здружението за ЦФ:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Добредојдени се донации на финансиски средства за набавка на концентраторот и/или донација на машина за асистирано искашлување.

Уплатата може  да се изврши на жиро сметка на здружението:

Здружение за Цистична Фиброза
денарска сметка:
530-0403006873-70
Oхридска Банка АД Охрид,
Македонија

Со нагласок дека донацијата се однесува за: Набавка на концентратор за кислород и/или машина за асистирано дишење.
Машините ќе останат во трајна соспственост на Здружението.

Однапред Ви се заблагодаруваме.

23 Јули 2015 Објавено во Новости Прочитано 3255 пати

Помогнаа во реализација на идеата

Element PR & Corporate CommunicationsKOMA - Design & Print LabEam КонфекцијаЛаминати-Производство на композитни матерјалиТритекс ПрилепМарте Еко Цвет

Социјален Профил