Болница

Sample image

Едно од прашањата што родителите ги поставуваат е дали нивното дете може да добие друга полоша болест од ЦФ во текот на престојот во болницата.
Потребата од болница вообичаено значи дека се потребни посебни антибиотици во борбата  против инфекцијата на белите дробови. Ризикот да не дозволите вашето дете да оди во болница за спроведување на лекувањето ја зголемува екстремно ретката можност да добие полоша болест.


Лекувањето на ЦФ е скапо кога мислиме на цената на антибиотиците и хоспитализацијата. Во некои европски земји цената на лекувањето е покриена од страна на здравствениот сервис. Таму каде што не е, морате да побарате помош од вашата Влада/министерот за здравство. Можете да се обратите до Владата како група родители, подобро отколку секој индивидуално..

07 Октомври 2010 Објавено во За Цистична Фиброза Прочитано 3563 пати
врв