www.cf.mk

Почитувани семејства со дете со цистична фиброза,

Зголемен е интересот на семејствата за целосно префрлање на лекувањето на децата и возрасните со ЦФ (заедно со нивното целосно долгогодишно медициниско досие) од Детската Клиника Скопје во првиот специјализиран Центар за цистична фиброза, Козле.
Поради пријавени недоразбирања во врска со подигнувањето на соодветната медицинска документација (и обезбедување на целосен препис на медицинската историја на пациентот, заедно со предавање/примање на оригиналните Рентген и други снимки донесени од другите оддели и клиники), Здружението побара стручно мислење од Фондот за здравствено осигурување на РМ.
Оттаму добивме информација дека секој пациент има законско право за подигнување на препис на медицинското досие на болниот, дека за истиот ќе се гарантира дека е целосен и верен на оригиналот и дека согласно позитивните законски одредби и акредитацијата на Детската клиника ќе треба: 
1. Да се поднесе официјално Барање за подигнување на документацијата од страна на родителот (пациентот) до Архивот на Детската клиника (на 7-ми спрат), 
2. Да се уплатат 500,00 денари за негова изработка и 
3. Да се подигне најдоцна за 30 дена, со претходно известување од Детската Клиника, дека документот е готов.

Здружението за ЦФ им посакува добро здравје и долг живот на сите болни со цистична фиброза, без разлика на нивната лична одлука каде ќе го продолжат лекувањето.

Ваше
Здружение за ЦФ

ПОКАНА до сите хумани луѓе и пријатели на децата и возрасните со ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА
ПОВОД: Одбележување на Европската недела за цистична фиброза, 21-27 Ноември, Четврток, 24.11.2016, во 10:45 - 11:30 часот, Плато пред Детската болница КОЗЛЕ

ПОЧИТУВАНИ,
Вашата ценета поддршка може да биде пресудната капка што ќе ја донесе промената и ќе донесе зрак на светлина во нивните животи.
Поддршката од СЕКОЈ од ВАС за нас е ГЛАСОТ на надежта!

Своето учество го најавија:

Здружението на моторџии,
Здружението на спортски падобранци,
Многу познати јавни личности, пејачи, глумци, членови на македонската филхармонија, спортисти и ученици

На настанот ќе промовираме песна за цистична фиброза, видео–клип за поддршка, и, ќе има мал концерт со наши познати звезди и ќе имате можност да ја видите новата Детска болница Козле.

Ќе има и големо изненадување за присутните и најмалите.
Дојдете да се забавуваме...и да им го продолжиме животот на овие болни.

Настанот е инициран и поддржан од Детска Клиника Козле.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ!
Здружение за Цистична Фиброза

 

Помогнаа во реализација на идеата

Element PR & Corporate CommunicationsKOMA - Design & Print LabEam КонфекцијаЛаминати-Производство на композитни матерјалиТритекс ПрилепМарте Еко Цвет

Социјален Профил